Laurens (Tactisch inkoper)

Laurens is een gedreven Inkoper met beginnende ervaring in Europese aanbestedingen. Zijn carrière begon in de Retail sector waar hij doorgroeide naar Category Manager. Hier had hij enkele inkoop-gerelateerde taken zoals prognoses maken voor bestelhoeveelheden op basis van cijfermatige analyses. Nadat de interesse voor het inkoop-vak werd gewekt, zocht hij naar een rol waar hij de kennis hierin verder kon uitbreiden. Deze vond hij na het volgen van de NEVI1 opleiding bij zijn huidige werkgever. Hier ontwikkelde hij zich van Operationeel naar Tactisch Inkoper waar hij verantwoordelijk is voor de inkoop van tijdelijke inhuur, personeelszaken schoonmaak en facilitaire zaken. In deze rol neemt Laurens ook contractmanagement en Europese aanbestedingen op zich, waarbij hij de Europese aanbestedingen door een supervisor aangeleerd kreeg. In deze rol heeft hij contact met diverse afdelingen binnen de organisatie zoals HR, sales, en facility. Hier is hij onlangs ook teamleider geworden.

Na het reorganiseren van de functies werd de rol van Laurens een dubbele functie en dit is te veel van het goede. Om deze reden is hij nu samen met Extra Talent op zoek naar een nieuwe uitdaging als Inkoper. Uit ons gesprek kon ik opmaken dat Laurens een commerciële instelling heeft en een erg loyale werknemer is. Hij onderhandelt graag om de winst van de organisatie te vergroten en eventueel zou zijn interesse ook liggen bij het aansturen van een team van operationeel inkopers.
 
Laurens heeft een opzegtermijn van 1 maand en is 38 uur beschikbaar. Hij heeft een salarisindicatie van € 5.000,- bruto op basis van een fulltime werkweek.    

Werkzaamheden

Januari 2018 - oktober 2020
Operationeel inkoper
  • Het doen van enkelvoudig en meervoudig onderhandse aanbestedingen voor diverse afdelingen;
  • Bewaken en verbeteren van het P2P proces;
  • Controleren van afwijkingen bij facturatie en de opvolging daarvan. 
November 2020 - Heden
Tactisch Inkoper
  • Het bepalen van de inkoopstrategie voor afdelingen HR, Facilities, ICT, Finance, Ctonrol en Safety, Health Environment en Quality;
  • Het doen van enkelvoudig/meervoudig onderhandse- en Europese aanbestedingen. Van opstellen en publiceren van PVE tot bewaken van de planning, compliance van inkoopproces en inrichting operationele inkoopproces;
  • Lange termijn plannen opstellen en contracteren, onderhandelen, verlengen en beëindigen van producten en diensten;
  • Inrichten en uitvoeren van contractmanagementtaken binnen de betreffende afdelingen;
  • Een structurele bijdrage leveren aan positionering van de inkoopfunctie binnen het bedrijf. 

Functie

Tactisch inkoper

Leeftijd

44

Woonplaats

Heemskerk

Salaris

€4.500 tot €5.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands en Engels goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Microsoft office